Information med anledning av Coronavirus

Information med anledning av Coronavirus

Har Du nyligen besökt någon av riskområdena för Coronavirus och har luftvägssymtom som hosta, andningssvårigheter eller feber ber vi Dig att inte besöka tingsrätten.

Var smittan finns

Smittspridning förekommer i bl.a. Kina, Sydkorea, Norra Italien och Iran. Spridning förekommer även på andra platser runt om i världen.

Coronavirus (Covid-19) orsakar

Coronaviruset orsakar luftvägsbesvär, feber och hosta. Inkubationstid 1-14 dagar. De flesta som smittas blir lindrigt sjuka med luftvägssymtom som går över av sig själva. Vissa drabbas av lunginflammation. Allvarlig sjukdom har drabbat personer med bakomliggande sjukdomar. Symtomen är väldigt lika vanliga influensasymtom.

Hur viruset sprids

Coronaviruset sprids genom droppsmitta dvs. t.ex. hostningar och nysningar. Smittan sprider framförallt genom nära kontakter mellan människor. Viruset kan också spridas genom kontakt med ytor som har kontaminerats med droppar från en smittad person .

Rekommendationer

Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta andra.
Om du har luftvägssymtom som hosta, andningssvårigheter eller feber kontakta 1177 vårdguiden eller sjukvården via telefon för bedömning.

Om du ska delta i en förhandling

Ska du delta i en förhandling och har symptom kontakta tingsrätten tel. 0650-37450.

Uppdaterad
2020-03-09