logotyp

Pressmeddelande angående mål om skottlossning i Årsta i februari och april

Mål: B 5969-19
Åtal har idag väckts mot tre unga män med anledning av bl.a. en händelse på Årsta torg den 12 april i år. Männen är åtalade för att ha avlossat skott mot en bil som två ordningsvakter färdades i. En av männen är även åtalad för att ha skjutit genom fönstret till en lägenhet i Årsta den 25-26 februari i år. Åklagaren har begärt att männen döms för försök till mord alternativt försök till synnerligen grov misshandel alternativt försök till grov misshandel samt grovt vapenbrott.

Huvudförhandling kommer att hållas under tio dagar i september, förmodligen med start under vecka 36. Huvudförhandlingsplan kommer att publiceras så snart den är färdigställd. I samband med att huvudförhandlingsplanen publiceras kommer tingsrätten att ta ställning till om åhörare som ägnar sig åt rapportering för nyhetsförmedling ska tillåtas använda elektronisk utrustning i rättssalen under huvudförhandlingen.