logotyp

Pressmeddelande angående huvudförhandling i mål om skottlossning i Brandbergen i januari 2018 och på O´Learys i Haninge i december 2017

Mål: B 239-18
Två personer har åtalats för försök till mord och grovt vapenbrott efter en skottlossning i Brandbergen den 3 januari 2018. En av dem har även åtalats för synnerligen grov misshandel, vållande till kroppsskada, grovt brott, och grovt vapenbrott efter en skottlossning på O´Learys i Haninge den 25 december 2017. En tredje person har åtalats för skyddande av brottsling, grovt brott, i anslutning till händelsen i januari 2018.

Huvudförhandling i målet kommer att hållas under sju dagar, med start den 28 oktober 2019. En huvudförhandlingsplan bifogas. Planen är preliminär och kan komma att ändras.

Ordningsregler

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten i eller in i rättssalen. All elektronisk utrustning som kan störa ordningen eller användas för att ta upp bild (exempelvis mobiltelefon, surfplatta, dator eller kamera) ska vara avstängd och undanstoppad. Åhörare som ägnar sig åt rapportering för nyhetsförmedling får dock använda den elektroniska utrustning som krävs för rapporteringen (exempelvis mobiltelefon, surfplatta eller dator). Detta gäller även annan utrustning för ljudupptagning.