Göteborgs tingsrätts logotyp
 

Nästa vecka inleds huvudförhandlingen rörande misstankar mot 17-åring om bl.a. mord i Länsmansgården

Mål: B 14827-20
Åklagaren har väckt åtal mot två personer avseende bland annat mord och medhjälp till mord vid Nya Skolan i Länsmansgården i mars 2020. Även vissa andra åtal involverande ytterligare en person kommer att tas upp under huvudförhandlingen. Rättegången inleds måndagen den 13 september 2021.

Om huvudförhandlingen

Måndagen den 13 september 2021 inleds huvudförhandlingen mot tre tilltalade personer. Huvudförhandlingen pågår under 7 dagar och beräknas pågå fram till och med den 5 oktober 2021. Stämningsansökan med medföljande preliminära huvudförhandlingsplan finns tillgänglig vid tingsrätten. För att beställa material kontakta avdelning3tgg@dom.se.
Skriv ”B 14827-20” i rubriken och ange tydligt vilket material som önskas.

Med hänsyn till pågående pandemi och antalet inblandade aktörer kommer antalet åhörarplatser att vara kraftigt begränsat. Dessa åhörarplatser är i första hand avsedda för anhöriga och media som föranmält sig och informerats i särskild ordning om att de fått plats.

Alla åhörare ombeds vara på plats i god tid innan förhandlingen påbörjas.

Representanter för media som önskar närvara ombeds anmäla sig senast den 9 september 2021 kl. 12.00 till marika.arvidsson@dom.se. Först till kvarn gäller.