Stockholms tingsrätts logotyp
 

Åtal har väckts mot en man för mord och brott mot griftefrid m.m. hösten 2021

Mål: B 16827-21

Åtalet och huvudförhandlingen

Sedan november 2021 har en man varit häktad som misstänkt för mord i Nyköping i september 2021 och brott mot griftefrid i Nyköping och på flera platser i centrala Stockholm i september och oktober 2021.

Åklagaren har i dag väckt åtal mot mannen för mord, brott mot griftefrid och grovt vapenbrott.

Huvudförhandlingen är bokad till den 22–23 och den 28 juni 2022.

Övrigt

Det finns ett begränsat antal åhörarplatser i rättssalen. Dessa åhörarplatser är i första hand avsedda för media som har föranmält sig. Presslegitimation krävs. Föranmälan sker via e-post eller telefon till domstolshandläggaren Elfrida Andersson, se kontaktinformationen.

Utöver reserverade platser för media finns ett begränsat antal åhörarplatser i salen. Ingen föranmälan kan göras till dessa platser.

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten i eller in i rättssalen under förhandlingen. Kameror eller mobiltelefoner som medförs in i rättssalen ska vara avstängda och undanstoppade. Åhörare i rättssalen som ägnar sig åt rapportering för nyhetsförmedling kommer att få använda den elektroniska utrustning som krävs för denna rapportering (exempelvis mobiltelefoner, surfplattor och datorer). Detta inkluderar även annan utrustning för ljudupptagning. Utrustningen får inte användas för bildupptagning/fotografering.

För beställningar av handlingar hänvisas till Stockholms tingsrätt avdelning 4, se kontaktinformationen. Beställningar kan med fördel göras per e-post.

För övriga frågor om målet hänvisas i första hand till domstolshandläggaren Elfrida Andersson, se kontaktinformationen.

Ordförande i målet är chefsrådmannen Måns Wigén.