Södertörns tingsrätts logotyp
 

Förhandling i mål om bland annat mord på en 12-årig flicka är avslutad

Mål: B 12845-20
Nu är förhandlingen i mål om bland annat mord på en 12-årig flicka avslutad. Tingsrätten kommer att överlägga och vid ett senare tillfälle meddela datum för dom.

Förhandlingen har pågått sedan den 24 oktober 2022 i 27 dagar. Målet handlar bland annat om mord på en 12-årig flicka i samband med en skottlossning den 2 augusti 2020 i Norsborg.

Idag avslutades förhandlingen. Tingsrätten ska nu överlägga. Efter överläggningen kommer tingsrätten att meddela beslut i frågan om tre av de tilltalade ska fortsätta att vara häktade. Tingsrätten kommer också att meddela datum för dom. Information om beslut om häktning och datum för dom ger tingsrätten i ett nytt pressmeddelande.

Överläggning

När en rättegång är avslutad samlas rätten för att överlägga. Rätten består för det mesta av en juristdomare och tre nämndemän. I mer omfattande mål kan rätten bestå av två juristdomare och fyra nämndemän.

Under överläggningen diskuterar rätten målet och bestämmer vad domen ska bli. Varje ledamot har en röst. Ingen utomstående har rätt att vara med vid överläggningen.