Sommarnotarier, två platser

Arbetsort
Umeå
Ansök senast
2023-02-05
Publicerad
2023-01-11
Sök anställningen

Arbetsuppgifter

Förvaltningsrätten söker två sommarnotarier under 2023. Tjänsten är en utbildningsplats och därför söker vi dig som är juriststuderande med minst en termin kvar av utbildningen. I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredningen av mål, delta i förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar.

Kvalifikationer

Du har genomfört processrätten och grundläggande förvaltningsrättslig utbildning. Du bör ha god språklig framställning, vara noggrann och ha god samarbetsförmåga. 

Bifoga personligt brev, CV, betyg samt de intyg du vill åberopa.

Om förvaltningsrätten i Umeå

Förvaltningsrätten i Umeå har ca 26 anställda - domare, föredragande, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Domstolen prövar tvister mellan enskilda och det allmänna (staten, regionen och kommuner). Vid domstolen finns många olika typer av mål. Vi handlägger bl.a. mål som gäller socialförsäkring, skatter, tvångsvård av olika slag, bistånd enligt socialtjänstlagen, offentlig upphandling och laglighetsprövning enligt kommunallagen. Handläggningen är i de flesta målen helt skriftlig. I mål om tvångsvård hålls ofta en muntlig förhandling som komplement till det skriftliga materialet.  För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.