Vill du jobba extra som domstolsassistent vid Nacka tingsrätt?

Vill du jobba extra som domstolsassistent vid Nacka tingsrätt?
Arbetsort
Nacka
Ansök senast
2023-02-01
Publicerad
2023-01-12
Sök anställningen

Nacka tingsrätt är en öppen, modern och utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade medarbetare. Hos oss jobbar ca. 155 medarbetare och tingsrätten är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt utsöknings- och exekvaturärenden. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljö- och fastighetsmål samt mål enligt plan- och bygglagen.

Nacka tingsrätts allmänna avdelningar söker dig som vill kombinera dina studier med extrajobb som domstolsassistent inom domstolsväsendet.

Arbetet innebär

Som domstolsassistent arbetar du med enklare uppgifter på domstolens avdelningar. Du registrerar nya mål, inkommande handlingar från såväl allmänhet som andra myndigheter. Du sköter enklare kommunicering i mål och ärenden, expediering och laga kraft. Du kommer att arbeta tillsammans med olika kollegor, framförallt domstolshandläggare men även domare och notarier och få inblick i hela tingsrättens verksamhet. Du kommer att arbeta på den avdelning som behöver dig mest den aktuella dagen med stöd av avdelningens handläggarchef.

Vi söker dig som

Vi söker dig som idag studerar på juristlinjen och har läst minst tre terminer alternativt genomgår en yrkesteknisk paralegalutbildning.

Du tar snabbt in ny kunskap och använder din erfarenhet på ett flexibelt sätt. Som person är du både serviceminded och kvalitetsmedveten. Du har lätt för att samarbeta med andra och prioritera uppgifter efter verksamhetens behov.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, har goda kunskaper i Officepaketet och ser dator, e-post och telefon som naturliga arbetsverktyg.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som komplement till intervju kan tester förekomma.

Din ansökan ska bestå av följande uppgifter:

Du ansöker om anställning via vårt rekryteringssystem Varbi och din ansökan ska innehålla ett kort brev om varför du tycker detta låter intressant och på vilket sätt du kan bidra till domstolens verksamhet.

Bifoga studieintyg som visar att du har en pågående eftergymnasialutbildning. Komplettera din ansökan med studieintyget snarast möjligt om du inte redan har det att tillgå.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en behovsanställning, med överenskommelse om arbetstider, men en uppskattning av behovet är en till två arbetsdagar i veckan. Vi ser gärna att du arbetar heltid under sommaren.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.