Chefsadministratör – proffskoordinator utan ”vanliga dagar” på jobbet

Att vara chefsadministratör på domstol är ett av de mest varierande jobb du kan ha
Man i mörk kavaj, ljus skjorta och jeans pratar avlappnat med kollega.Roland Fellman jobbar som chefsadministratör på Förvaltningsrätten i Jönköping.

Du arbetar med allt ifrån rekrytering och kompetensutveckling till uppföljning av ekonomi, verksamhet och resultat. Du är en proffskoordinator som ser till att maskineriet fungerar, och du ett viktigt stöd både för domstolschefen och den dömande verksamheten.

Som chefsadministratör jobbar du i en domstol men behöver inte vara utbildad jurist. Däremot är det bra om du gillar ord som personalansvar och ekonomi. Du har ett spännande, varierande och viktigt uppdrag med övergripande ansvar för det administrativa arbetet på domstolen.

De exakta arbetsuppgifterna varierar från domstol till domstol, men många chefsadministratörer hos oss har personalansvar och är ansvariga för till exempel ekonomi, HR, registratur, expediering, IT och internservice. Du är alltså en person som många som jobbar i domstolen kommer i kontakt med varje dag och du arbetar aktivt med att utveckla domstolen som arbetsplats.

Uppdaterad
2019-09-16