Tillgänglighet för besökare med funktionsnedsättning

Stockholms tingsrätt lokaler i Rådhuset på Scheelegatan 7.
LokalerTrappa med integrerad hiss för besökare med funktionsnedsättning.

Hiss för besökare med funktionsnedsättning

På höger sida av trappan till stora entrén på Scheelegatan 7 finns en integrerad hiss för besökare med funktionsnedsättning. Behöver du assistans för att komma in i Rådhuset är du välkommen att kontakta tingsrätten med hjälp av porttelefonen som är placerad vid trappan till höger. Det går också bra att ringa receptionen på telefon 08-561 651 66.

Allmänhetens hissar i tingsrättens lokaler

På entréplanet till vänster om säkerhetskontrollen finns ett hiss för allmänheten. Hissen går till: Bottenvåningen (kapprum och allmänhetens toaletter), i (innergården), kafé, reception och förhandlingssalarna 1–4) samt plan 1 och 2 (förhandlingssalar).

Det finns även två hissar som går från plan 1 till förhandlingssalarna på plan 0,5 och 1,5. (Hissarna finns i vardera ände av huset).

Toaletter och kapprum

Dessa funktioner finns på bottenvåningen, dit du tar dig med hissen från entréplanet. Det finns även toaletter i närheten av förhandlingssalarna 31 och 32 på våning 1,5.

Parkering

Personer med funktionsnedsättning har möjlighet att parkera sin bil på någon av adresserna: Scheelegatan 12, Bergsgatan 19 och Kungsholmsgatan 26.

Det finns även två parkeringshus i närheten i rådhuset. Kungsholmsgaraget är beläget på Kungsholmsgatan 33 och Pipersgaraget på Pipersgatan 33.

Övrigt

Ta gärna del av skyltningen i våra lokaler och du är alltid välkommen att fråga tingsrättens personal om du behöver hjälp med att hitta!

Uppdaterad
2019-06-11