Tillgänglighet för funktionshindrade - entréhiss byggs om

Stockholms tingsrätt lokaler i Rådhuset på Scheelegatan 7.

Hiss utanför entrén byggs om

Allmänhetens hiss utanför stora entrén, Scheelegatan 7, som är avsedd för funktionshindrade är nu avstängd och kommer att vara det under tiden 24 oktober 2019 till slutet av januari 2020. En ny hiss ska installeras och integreras med entrétrappan. I samband med detta arbete är även höger sida av entrétrappan avstängd. Behöver du hjälp med att komma in i Rådhuset är du välkommen att kontakta tingsrättens reception med hjälp av porttelefonen som är placerad vid trappan på räcket mitt för entrén, alternativt går det bra att ringa receptionen på telefon: 08-561 651 66.

Allmänhetens hissar i tingsrättens lokaler

Det finns en hiss på entréplanet till vänster om säkerhetskontrollen.
Hissen går till: bottenvåningen (kapprum och allmänhetens toaletter), i (innergården, kafé, reception och förhandlingssalarna 1–4) samt plan 1 och 2 (förhandlingssalar).

Det finns även två hissar som går från plan 1 till förhandlingssalarna på plan 0,5 och 1,5. (Hissarna finns i vardera ände av huset.)

Toaletter och kapprum

Det finns på bottenvåningen, dit du tar dig med hissen från entréplanet. Det finns även toaletter i närheten av förhandlingssalarna 31 och 32 på våning 1,5.

Parkering

Parkeringsrutor för funktionshindrade finns närmast på Scheelegatan 12, Bergsgatan 19 och Kungsholmsgatan 26.

Det finns även två parkeringshus i närheten i rådhuset. Kungsholmsgaraget är beläget på Kungsholmsgatan 33 och Pipersgaraget på Pipersgatan 33.


Ta gärna del av skyltningen i våra lokaler och du är alltid välkommen att fråga tingsrättens personal när du behöver hjälp att hitta!

Uppdaterad
2019-06-11