Tillgänglighet för funktionshindrade

Stockholms tingsrätt lokaler i Rådhuset på Scheelegatan 7.

Hiss utanför entrén

Till höger om trappan vid stora entrén på Scheelegatan 7 finns en hiss för funktionshindrade. För att nyttja hissen kontaktar man tingsrättens personal genom att trycka på knappen till vänster om hissen. Du får då kontakt med tingsrättens personal som kommer ut och hjälper dig med att aktivera hissen (telefon till receptionen är 08-561 651 66).

Allmänhetens hissar i tingsrättens lokaler

Det finns en hiss på entréplanet till vänster om säkerhetskontrollen.
Hissen går till: bottenvåningen (kapprum och allmänhetens toaletter), i (innergården, kafé, reception och förhandlingssalarna 1–4) samt plan 1 och 2 (förhandlingssalar).

Det finns även två hissar som går från plan 1 till förhandlingssalarna på plan 0,5 och 1,5. (Hissarna finns i vardera ände av huset.)

Toaletter och kapprum

Det finns på bottenvåningen, dit du tar dig med hissen från entréplanet. Det finns även toaletter i närheten av förhandlingssalarna 31 och 32 på våning 1,5.

Parkering

Parkeringsrutor för funktionshindrade finns närmast på Scheelegatan 12, Bergsgatan 19 och Kungsholmsgatan 26.

Det finns även två parkeringshus i närheten i rådhuset. Kungsholmsgaraget är beläget på Kungsholmsgatan 33 och Pipersgaraget på Pipersgatan 33.


Ta gärna del av skyltningen i våra lokaler och du är alltid välkommen att fråga tingsrättens personal när du behöver hjälp att hitta!

Publicerad
2019-06-11
Uppdaterad
2019-06-11