Information med anledning av coronavirus-smittan

Om du har fått en kallelse till domstolen gäller den till dess du fått någon annan information från oss. Om du är sjuk eller håller på att bli sjuk och har symptom på luftvägsinfektion (hosta, feber eller andningssvårigheter) är det därför viktigt att du kontaktar tingsrätten. Kontaktuppgifter står på din kallelse, men du kan alternativt skicka ett e-postmeddelande till ystads.tingsrattt@dom.se eller ringa på telefon 0411-691 00.

Om du har ett ärende till tingsrätten utan att vara kallad hit och uppvisar symptom på luftvägsinfektion ber vi dig att inte komma hit utan i stället kontakta oss enligt ovan eller skicka ett brev på postadress : Ystads Tingsrätt , Box 114, 271 23 Ystad.

För att minimera smittorisken rekommenderas ett behörigt avstånd på minst 1 meter från varandra. Detta innebär att åhörarplatserna i tingssalar och väntsalar är begränsade.
Antalet åhörarplatser i salarna är begränsade till 5 sittplatser. Vi har ställt in samtliga bokade studiebesök och tar för närvarande inte emot nya bokningar.
Uppdaterad
2020-03-16