JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Bra att veta

Förvaltningsrätten i Härnösand är samlokaliserad med Ångermanlands tingsätt. Receptionen är densamma för båda domstolarna och ligger två trappor upp i byggnaden.

Parkering

Förvaltningsrätten har ingen besöksparkering utan vill man parkera i direkt anslutning till domstolens lokaler får vi får hänvisa till parkering på gatan där parkeringsskiva och datumparkering gäller. Klicka här för att läsa mer om parkeringsplatser i Härnösand.

Kommunikationer

Härnösands tågstation ligger ca 15 minuters gångavstånd från förvaltningsrätten. Bussar går från tågstationen i närheten. Klicka här för att läsa mer om buss- och tågtrafiken i Härnösand och se tidtabeller. Det brukar även finnas taxibilar vid tågstationen. Klicka här för att läsa mer om taxitrafiken i Härnösand. För mer information om färdtjänst i Härnösand, klicka här.

När du ska till en förhandling

I din kallelse står det i vilken sal som förhandlingen ska ske. Kontrollera alltid på tavlan i domstolens reception att den sal som har angivits i kallelsen fortfarande stämmer.

Alla förhandlingar börjar med att de inblandade parterna kallas till förhandlingssalen genom att målnumret och salen ropas upp i högtalaren. När du hör påropet är du välkommen in i förhandlingssalen.

Tillgänglighet och hjälpmedel

Vår huvudentré ligger i markplan. I våra lokaler finns handikappanpassad hiss för dig som är rullstolsburen eller som av andra skäl har svårare att ta dig fram. Om du är hörselskadad finns hörselteknisk utrustning.

Fika och lunch

Det finns en restaurang runt hörnet vid domstolen. Ytterligare ett antal ligger ungefär 5 minuters promenadväg mot centrum.

I huset har vi en kaffeautomat där man kan köpa kaffe eller te.Senast ändrad: 2017-04-21

Expeditionstid

Måndag till fredag:
08.00-16.00
Undantag vid dessa datum: Klicka här