
Lagmannen Annika
Annika är lagman och chef för en av domstolens fyra dömande avdelningar.
En lagman är en ordinarie domare som är ansvarig chef för en dömande avdelning. Lagmannen är bland annat ordförande i målen och ingår i domstolens ledningsgrupp.
- Att både få döma och vara chef för en avdelningens med skickliga, engagerade medarbetare är väldigt roligt och utvecklande. Att vara med i ledningsgruppen och påverka verksamhetens inriktning är också viktigt och stimulerande. Det ger mig energi som jag hoppas kan smitta av sig till mina medarbetare.

Kammarrättssekreteraren Ricarda
Ricarda är en av kammarrättens fyra kammarrättssekreterare.
En kammarrättsekreterare är en erfaren jurist som, utöver de arbetsuppgifter som en föredragande jurist gör, har ett utökat ansvar och tar sig an mer kvalificerade arbetsuppgifter. En kammarrättssekreterare är ofta specialiserad på ett visst rättsområde.
- Ett av mina intresseområden är lagen om elektronisk kommunikation (LEK) och EU-rätt. Rollen som kammarrättssekreterare innebär att jag kan fördjupa mig inom dessa områden. I min roll kan jag vara delaktig i mycket intressanta mål och viktiga samhällsfrågor.

Biträdande avdelningschefen Catharina
Catharina är en av kammarrättens fem biträdande avdelningschefer.
På kammarrätten finns fem kammarrättsråd som också är biträdande avdelningschef. Utöver sin roll som ordinarie domare, där han eller hon agerar ordförande i målen, har han eller hon personalansvar för kammarrättens fiskaler, kammarrättssekreterare och föredragande jurister. Den biträdande avdelningschefen är också ställföreträdare för lagmannen på sin avdelning.
- Som biträdande avdelningschef har jag ett varierat och engagerande jobb. Jag är chef över föredragande, kammarrättssekreterare, fiskaler, sommarnotarier och uppsatspraktikanter. Jag ser till att arbetsfördelningen är rättvis och att våra fiskaler får den utbildning de behöver för att utvecklas i sin roll som blivande domare.
- Utöver det har jag regelbundna samtal med mina medarbetare, både om deras utveckling och om lönefrågor, och jag gör mitt bästa för att inspirera, stötta och vägleda dem i deras yrkesresa. När någon blir sjuk, i samband med semestertider eller när vi har arbetstoppar ser jag till att vi har rätt bemanning och att arbetet flyter på.
- Jag bistår också avdelningschefen med olika frågor, deltar i chefsmöten och besvarar remisser. Utöver chefsrollen och det administrativa arbetet, dömer jag i mål, en viktig del av mitt uppdrag är att vara aktiv som domare.

Föredragande juristen Edvin
Edvin är en av kammarrättens dryga 30-tal föredragande jurister.
En föredragande jurist arbetar med att bereda mål, göra rättsutredningar och sätta upp förslag till domar och beslut. En föredragande jurist föredrar även mål för avgörande och för anteckningar vid muntliga förhandlingar.
- Som föredragande jurist får jag arbeta med en stor variation av intressanta mål, vilket gör jobbet både utvecklande och stimulerande. Ena dagen kan jag hantera mål om alkoholtillstånd, och nästa dag mål om sanktionsavgifter kopplade till överträdelse av säkerhetsskyddslagen. Denna bredd gör att ingen dag är den andra lik.
- Dessutom är kammarrätten en fantastisk arbetsplats med kunniga och hjälpsamma kollegor. Jag uppskattar särskilt arbetsformen, att först fördjupa mig i ett mål på egen hand och sedan få diskutera mina slutsatser med domarna för att tillsammans arbeta fram ett avgörande. Det gör arbetet både givande och engagerande!

Adjungerade rådet Mikael
Mikael är ett av två adjungerade råd på kammarrätten.
Sedan 2020 kan kvalificerade och erfarna jurister arbeta som domare med en tidsbegränsad anställning i ett år, varav sex månader i överrätt och sex månader i underrätt.
- Som adjungerat råd deltar jag i kammarrättens dömande verksamhet. Det är inspirerande och utmanande att sätta sig in i nya rättsområden och att lära sig förvaltningsprocessens hantverk.
- Den stora ämnesmässiga spännvidden mellan de olika måltyper som förekommer på kammarrätten gör arbetet både omväxlande och lärorikt.

Fiskalen Miriam
Miriam är en av 20-talet fiskaler på kammarrätten.
En fiskal är en domare under utbildning. Under domarutbildningens första år på kammarrätten är han/hon föredragande och arbetar bland annat med att bereda och föredra mål, protokollföra vid muntliga förhandlingar och upprätta förslag till avgörande.
- Jag började som föredragande jurist på förvaltningsrätten och kammarrätten. I rollen som föredragande jurist fick jag en inblick i hur domstolsarbetet och den dömande verksamheten fungerar, det väckte mitt intresse för att söka domarbanan. Det som lockade mig med domaryrket var också möjligheten att ta ansvar för beslutsfattandet och samtidigt handleda yngre jurister.
- Som fiskal får jag arbeta med alla målområden på kammarrätten, vilket ger en bred överblick och en vardag som är både varierande och lärorik. På domstol arbetar vi med juridik i sin renaste form och diskuterar juridiska frågor på djupet.
- Som fiskal, assessor och ordinararie domare får vi del av Domstolsverket utbud av utbildningar, det ger stora möjligheter till kompetenshöjning med erfarna och engagarade handledare.
- I en förvaltningsdomstol kommer vi nära den enskilda människan eftersom målen vi hanterar ofta har stor betydelse för individen, som exempelvis LVU-mål och socialförsäkringsmål. Jag är stolt över att vara del av ett viktigt samhällsuppdrag.

Kammarrättsrådet Anette
Anette är ett av 40-talet kammarrättsråd på domstolen.
Ett kammarrättsråd och ordinarie domare arbetar med att döma i kammarrättens flera hundra olika måltyper tillsammans med en eller flera andra domare.
- Att arbeta som kammarrättsråd, eller domare i kammarrätten, är både utmanande och utvecklande. Tillsammans med mina kollegor – andra domare och jurister – arbetar jag för att avgöra mål på ett rättssäkert sätt inom rimlig tid. Vissa mål prövas vid muntliga förhandlingar där parterna deltar, medan andra avgörs efter föredragning inom domstolen.
- Det jag uppskattar mest är variationen i arbetet. Målen skiljer sig åt i både omfattning och komplexitet, och många har inslag av EU-rätt. Jag får fördjupa mig i rättsutredningar, ta del av olika juridiska perspektiv och diskutera svåra frågor med engagerade och kunniga kollegor.
- Det är ett ansvarsfullt och stimulerande arbete där jag ständigt utvecklas – både i min yrkesroll och som person.