Studiebesök

Alla som är intresserade av att se hur en rättegång går till är välkomna till tingsrätten. En rättegång är som regel offentlig, men i vissa fall kan förhandlingen komma att hållas bakom stängda dörrar. Något som kan vara bra att tänka på när man väljer vilken rättegång man vill besöka.

Är ni en grupp som vill besöka tingsrätten, exempelvis en skolklass, vill vi gärna ha kontakt med er innan ert besök. Detta för att vi ska kunna anpassa vår planering så att ni får ut så mycket som möjligt av studiebesöket.

Bra att veta inför studiebesöket

Det är inte är tillåtet att störa rättegången genom samtal. Det är inte heller tillåtet att fotografera eller göra videoinspelningar i rättssalen. För att inte rättegången skall störas bör gruppen lämna salen i anslutning till en paus i rättegången eller i samband med rättegångens slut. Förtäring av dryck, godis m.m. under rättegången är inte tillåtet.

Tänk också på att det i vissa fall förekommer att rättegångar av olika anledningar ställs in med kort varsel eller t ex byte av sal på grund av behov av viss teknisk utrustning. Vi kan alltså inte ge några garantier för att allt kommer fungera som planerat även om ni bokat ert besök i god tid.

För mer upplysningar kan du kontakta receptionen.

Uppdaterad
2019-03-21