Tillgänglighet för funktionshindrade

Parkering

Två parkeringsplatser för rörelsehindrade finns utanför domstolen, infart Västermarksgatan. Kontakta receptionen för parkeringstillstånd, se kontaktuppgifter nedan.

Övriga parkeringsplatser finner du närmast vid Eskilstuna Centralstation, Alva Myrdals gata samt parkeringshuset Vildsvinet. Där finns parkeringsautomat som tar kredit-/betalkort och betalning kan även ske via app.

Hiss

Hiss till förhandlingssalarna finner du till vänster om ingången efter säkerhetskontrollen.

Toaletter och kapprum

Domstolen har en handikapptoalett på övervåningen till vänster om trappan där även ett kapprum finns med möjlighet tll förvaring av personliga tillhörigheter i låsbara skåp. Förvaringsskåp finns även att tillgå på bottenvåningen till vänster om receptionen (domstolen ansvarar ej för förlorade värdesaker).

Lunchmöjligheter

I tingsrättens lokaler finns ingen tillgång till något att äta, endast en kaffeautomat, men domstolen ligger centralt och lunchrestauranger och en matvaruaffär finns i närheten.

Kontaktuppgifter

För övriga frågor beträffande tillgänglighet för funktionshindrade samt assistans på plats, kontakta tingsrättens reception, se kontaktuppgifter nedan.

Ta gärna del av skyltningen i tingsrättens lokaler och du är alltid välkommen att fråga personalen när du behöver hjälp att hitta!

Uppdaterad
2019-08-28