Tillgänglighet för funktionsnedsatta

Parkering

En parkering för rörelsehindrade finns i garaget under tingsrätten, infart Careliigatan. Kontakta receptionen, se kontaktuppgifter nedan, för närmare information om hur du hittar den och om den finns tillgänglig.

Övriga parkeringsplatser finner du närmast i parkeringshuset Gallerian på andra sidan Rademachergatan. Där finns parkeringsautomat som tar kredit-/betalkort och betalning kan även ske via app.

Hiss till tingsrättens lokal

Tingsrätten finner du en våning över gatuplan med ingång Rademachergatan 8. Hissen finner du längst in till höger i foajén.

Toaletter och kapprum

Domstolen har en handikapptoalett. Efter vår säkerhetskontroll hittar du även hatthylla och klädställning (domstolen ansvarar ej för förlorade värdesaker). I nuläget finns det tyvärr ingen tillgång till stängd förvaring för personliga tillhörigheter.

Lunchmöjligheter

I tingsrättens lokaler finns ingen tillgång till något att äta, endast en kaffeautomat, men domstolen ligger centralt och lunchrestauranger och en matvaruaffär finns alldeles intill.

Kontaktuppgifter

För övriga frågor beträffande tillgänglighet för funktionshindrade samt assistans på plats, kontakta tingsrättens reception, se kontaktuppgifter nedan.

 

Ta gärna del av skyltningen i tingsrättens lokaler och du är alltid välkommen att fråga personalen när du behöver hjälp att hitta!

Uppdaterad
2019-08-28