logotyp

Tre män häktade misstänkta för inblandning i skottlossningen i centrala Jönköping

Mål: B 833-19
Tingsrätten har idag hållit häktningsförhandlingar mot fem män misstänkta för inblandning i skottlossningen i centra Jönköping natten mot den 24 februari 2019. Åklagaren beslutade på förmiddagen att häva anhållningsbeslutet beträffande en sjätte man varför en häktningsförhandling ställdes in.

Två män har häktats på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. En man har häktats såsom skäligen misstänkt för medhjälp till försök till mord. Två män har försatts på fri fot av tingsrätten.

Åklagaren har getts tillstånd till att meddela de häktade restriktioner.
Åtal ska vara väckt senast den 13 mars 2019 kl. 11:00 beträffande de som är häktade såsom på sannolika skäl misstänkta för försök till mord.

Assistentåklagare David Larson representerade Åklagarkammaren i Jönköping vid häktningsförhandlingarna.

Ansvarig domare i målet är rådmannen Amanda Rörby

Faktaruta

Restriktioner: Beslut som fattas av åklagare eller domstol om att en person som är anhållen eller häktad inte får vistas gemensamt med andra intagna på häktet, läsa tidningar, ha tillgång till radio/TV eller ha kontakt med yttervärlden (telefon och/eller brev).

Åtal: Om åklagaren anser att det finns tillräcklig utredning om att ett brott har begåtts och vem som begått det så åtalas den misstänkta personen. I Sverige är åklagaren i princip skyldig att åtala om dessa villkor är uppfyllda. Det sker genom att en stämningsansökan lämnas till tingsrätten