logotyp

Huvudförhandling i mål om mordförsök och anstiftan av mordförsök

Mål: B 1996-18
Åklagaren har väckt åtal mot två män, 23 respektive 25 år gamla. Enligt åtalet har 25 åringen försökt döda en man och en kvinna i Kristianstad. Åklagaren menar att 23 åringen har förmått 25-åringen att begå brottet.

Huvudförhandlingsplan

Huvudförhandling i målet kommer att inledas den 26 mars 2019. Under dagen kommer tingsrätten att gå igenom yrkanden, inställning samt sakframställningar. Det kommer även att hållas förhör med målsägandena.

Den 27 mars 2019 hålls förhör med de tilltalade. Förhandlingen fortsätter sedan den 1 och 5 april 2019 med vittnesförhör. Den 9 april 2019 planeras ytterligare vittnesförhör, genomgång av personalia och pläderingar. Förhandlingen förväntas kunna slutföras den 9 april 2019, men tingsrätten har även bokat den 11 april 2019 som reservdag.

Förhandlingen börjar kl. 9.00 alla dagar utom den 9 april 2019 då förhandlingen sannolikt kommer att inledas tidigare. Exakt tid för huvudförhandlingen den 9 april kommer att meddelas senare.

Övrigt

Huvudförhandlingsplanen kan komma att ändras.

Förhandlingen kommer sannolikt att till övervägande del vara offentlig.

Det kommer att vara säkerhetskontroll samtliga dagar.

Det är förbjudet att filma eller fotografera i rättssalen.

En begäran om att få ut handlingar kan skickas till bestallningartkr@dom.se