Stockholms tingsrätts logotyp
 

Åtal har väckts för försök till mord på en advokat

Mål: B 11982-19

Åtal och huvudförhandling

Sedan i höstas har en man varit häktad misstänkt för försök till mord på en advokat i Stockholm i september 2019. Åklagare har idag väckt åtal mot den häktade mannen för försök till mord och för grovt vapenbrott.

Huvudförhandlingen i målet är planerad till två dagar, den 30 mars och den 2 april 2020, båda dagarna från kl. 09.00.

Övrigt

Det finns ett begränsat antal åhörarplatser i rättssalen. Dessa åhörarplatser är i första hand avsedda för media som har föranmält sig. Presslegitimation krävs. Föranmälan sker via e-post eller telefon till tingsnotarien Johannes Forssberg, se kontaktinformationen.

Utöver reserverade platser för media finns ett begränsat antal åhörarplatser i salen. Ingen föranmälan kan göras till dessa platser.

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten i eller in i rättssalen under förhandlingen. Kameror eller mobiltelefoner som medförs in i rättssalen ska vara avstängda och undanstoppade. Åhörare i rättssalen som ägnar sig åt rapportering för nyhetsförmedling kommer att få använda den elektroniska utrustning som krävs för denna rapportering (exempelvis mobiltelefoner, surfplattor och datorer). Detta inkluderar även annan utrustning för ljudupptagning. Utrustningen får inte användas för bildupptagning/fotografering.

För beställningar av handlingar hänvisas till Stockholms tingsrätt avdelning 2, se kontaktinformationen.

För övriga frågor om målet hänvisas i första hand till domstolshandläggaren Rosanna Falck och i andra hand till tingsnotarien Johannes Forssberg, se kontaktinformationen.

Ordförande i målet är rådmannen Erland Koch.


För aktuell information angående coronaviruset för dem som besöker domstolen, se https://www.domstol.se/information-med-anledning-av-coronavirus/