Stockholms tingsrätts logotyp
 

Dom i mål rörande mord vid Tessinparken i Stockholm

Mål: B 4222-23
Stockholms tingsrätt har i dag meddelat dom i ett mål där två män åtalats för delaktighet i ett mord på en man vid Tessinparken i Stockholm hösten 2020. Tingsrätten dömer den ene för mord till livstids fängelse och den andre för medhjälp till grov misshandel till ett år och sex månaders fängelse.

Den 9 oktober 2020 vid 18-tiden på kvällen blev en man utsatt för ett angrepp med kniv i en gatukorsning vid Tessinparken i Stockholm. Gärningsmannen utdelade hugg eller stick i offrets bröst och lämnade sedan omgående platsen. Offret avled senare samma kväll på sjukhus till följd av våldet. Vid tillfället var offret i sällskap med en man som han kände och som kom att misstänkas för att ha lurat offret till den aktuella platsen.

Åklagaren åtalade två män för delaktighet i gärningen. Den ene för mord, genom att ha utfört angreppet, och den andre för medhjälp till mord alternativt medhjälp till grov misshandel, genom att ha förmått offret att komma till platsen i syfte att han där skulle attackeras. Tingsrätten har dömt den ene för mord och den andre för medhjälp till grov misshandel. Påföljden för den man som döms för mord har bestämts till livstids fängelse. Tingsrätten har samtidigt undanröjt ett fängelsestraff för medhjälp till försök till mord som mannen tidigare har dömts till. Påföljden för den man som döms för medhjälp till grov misshandel har bestämts till ett år och sex månaders fängelse.

Rätten var enig.

 

För mer information kontakta:

rådmannen Carl Winnberg, 08-561 651 01