Våra lokaler

Gällivare tingsrätt

Våra lokaler i Gällivare ligger på Lasarettsgatan 22.

När du kommer in i rättscentrum så har vi förhandlingssalarna till höger, när det är brottmålsting så finns det ofast en tingsvärd i väntrummet som tar emot dig.

I väntrummet finns en informationstavla som visar dagens pågående, kommande och avslutade förhandlingar. Utanför varje förhandlingssal finns dessutom en informationstavla med information kring förhandlingen i den specifika rättssalen. Om en förhandling ställs in eller har fått ny starttid framgår även detta.

Reception

Om du vill komma i kontakt med tingsrättens personal tar du trapporna eller hissen upp till plan 3 där receptionen ligger.

Faciliteter

I våra lokaler finns en kaffeautomat.

Klädskåp som är låsbara.

Det finns två toaletter varav en är anpassad för rullstolar.

Tillgänglighet

Våra lokaler är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning.

Hjärtstartare

Hjärtstartare finns i tingsrättens personalutrymme på plan 3.

Rökning

Rökningen i våra lokaler är inte tillåten. Rökning får inte heller ske direkt utanför entrén.

Våra salar

Vi har två förhandlingssalar och två väntrum. Ett av väntrummen är till för målsäganden och vittnen där håller även vittesstödjarna till.

Det finns även samtalsrum som kan användas för att kunna samtala med sitt ombud eller för medhörning och medseende under förhandlingar.

Det finns även tillgång till två videorum.

Tingsstället i Kiruna

Gällivare tingsrätt har ett i Kiruna som ligger ca 12 mil från Gällivare. Förhandlingar hålls där i snitt två dagar varannan vecka och då finns det oftast en tingsvärd som tar emot dig när du kommer dit i övrig tid är tingsstället obemannat.

Besöksadress: Bergmästaregatan 4

Faciliteter

I våra lokaler finns en kaffeautomat.

Våra salar

Tingsstället har 2 förhandlingssalar.

Det finns även samtalsrum som kan användas för att kunna samtala med sitt ombud eller för medhörning under förhandlingar ett videorum finns också tillgängligt.

 

 

 

Uppdaterad
2019-03-21