Salsteknik

Information om salsteknik och trådlöst nätverk

Tingsrätten har teknisk presentationsutrustning i sal 1-5 där parter har möjlighet att visa eller spela upp material som visas på skärm/duk i salen.

Parter ska ha med sig egen uppspelningsutrustning, exempelvis bärbar dator, surfplatta, mobiltelefon och kablage för anslutning till presentationsutrustningen, det finns olika möjligheter för att koppla in ljud och bild. 

Anslutningsmöjligheterna är VGA-uttag i partsborden (för dator) med tillhörande adapter passar HDMI och USB-c. till dator. RCA-uttag (för övrig utrustning med ljud och bild) och 3,5 mm uttag (för ljud). I salarna finns även en så kallad dokumentkamera för visning av fysiska dokument eller föremål.

Teknik i sal
Externa aktörer som besöker Norrköpings tingsrätt har kostnadsfri tillgång till domstolens trådlösa nätverk (WIFI)

För att koppla upp dig mot domstolens WiFi behöver du ett lösenord som du hämtar i domstolens reception. Under behörighetstiden för det tilldelade lösenordet kan du även logga in på andra domstolars gästnät.

Observera att det trådlösa nätverket på domstolen inte är anpassad för så kallade strömmande media- du får alltså inte använda det trådlösa nätverket för denna typ av trafik.

 

 

Uppdaterad
2022-02-14