logotyp

Mannen som är åtalad för vapenfynd i container ska vara häktad tills dom meddelas

Mål: B 2199-18
Idag, den 9 maj, avslutades den fem dagar långa huvudförhandlingen i det mål där en man är åtalad för synnerligen grovt vapenbrott. Dom kommer att meddelas onsdagen den 22 maj kl 14.00. Fram till dess ska mannen vara häktad.

Vapenbrottet har enligt åklagaren bestått i att mannen har innehaft fem halvautomatiska gevär, vapendelar och ammunition bland annat i en container i Taberg utanför Jönköping. Åklagaren har påstått att brottet ska bedömas som synnerligen grovt vapenbrott. Anledningen till det är, enligt åklagaren, att det är fråga om ett stort antal vapen av särskilt farlig beskaffenhet, att brottligheten varit av synnerligen farlig art, att den varit ideologiskt motiverad och att vapnen funnits i en kriminell miljö. Brottet ska enligt åklagaren, ha pågått från den 31 december 2015 till den 25 juli 2018.

_________________

Åklagare i målet är kammaråklagarna Petra Schöniger och Frida Noldin

Offentlig försvarare är advokaten Maria Stureson

Ordförande i målet är chefsrådmannen Agneta Lilja