logotyp

23-årig man döms till fängelse för försök till mord

Mål: B 5333-19
Malmö tingsrätt har idag dömt en 23-årig man för försök till mord och grovt vapenbrott till fängelse i tio år.

På kvällen den 3 juni i år sköts en man utanför vårdcentralen i Arlöv. Mannen träffades med två skott, varav det ena träffade halsen. Polis och ambulans kom snabbt till platsen och mannen opererades omgående. 23-åringen har vidgått att han skjutit två skott men ville bli frikänd eftersom han menar att han hade rätt till nödvärn. I domen slår tingsrätten fast att 23-åringen inte hade rätt till nödvärn. Tingsrätten beaktar bland annat att 23-åringen kom till platsen beväpnad, att målsäganden inte var beväpnad och att det första skottet träffade målsäganden bakifrån.

Skadan i målsägandens hals har varit livshotande och enligt domen har 23-åringen haft uppsåt att döda målsäganden. 23-åringen döms därför för försök till mord. Han döms även för grovt vapenbrott. Med hänsyn bland annat till de allvarliga skadorna som målsäganden fick bestäms fängelsestraffet till 10 år.