Svea hovrätts logotyp
 

Hovrätten skärper straffen för skjutningar i södra Stockholm

Mål: B 60-20
Hovrätten dömer idag två män för mordförsök vid en skjutning i Brandbergen i januari 2018. En av männen döms dessutom för en skjutning i Haninge i december 2017. Hovrätten dömer männen till fängelse i 12 och 14 år.

I december 2017 blev en man skjuten i benen utanför en restaurang i Haninge utanför Stockholm. Han fick livshotande skador. En kvinna som stod bredvid träffades av skott och även hon fick svåra skador. Tingsrätten dömde en 26-årig man för skjutningen. Han dömdes för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till kroppsskada till sex års fängelse.
I januari 2018 blev en annan man skjuten utanför sin bostad i Stockholmsförorten Brandbergen. Tingsrätten dömde en 31-årig man för försök till mord till sju års fängelse. Även den 26-årige man som dömdes för skjutningen i Haninge stod åtalad för mordförsöket i Brandbergen, men frikändes av tingsrätten.
Hovrätten har idag dömt 26-årigen för båda skjutningarna. Han döms alltså för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till kroppsskada i Haninge i december 2017 och för försök till mord i Brandbergen i januari 2018. Hovrätten dömer mannen till 14 års fängelse.
Den 31-årige mannen döms även i hovrätten för försök till mord i Brandbergen i januari 2018. Han får straffet skärpt till 12 års fängelse. Han utvisas också på livstid.