Svea hovrätt
 

Information med anledning av Coronavirus

Hovrätten får för närvarande många frågor från bland annat parter och besökare med anledning av artiklar i media om att en av domstolens medarbetare insjuknat i covid-19.

Den drabbade medarbetaren befinner sig hemma och har inte varit i hovrätten denna vecka. Medarbetaren har enbart arbetat internt i hovrätten och har alltså inte deltagit i någon huvudförhandling. I samband med att medarbetaren i går diagnostiserats beslutades som en omedelbar åtgärd att samtliga personer som har arbetat nära denne skulle gå hem. Detta är en ren försiktighetsåtgärd och det finns inte några indikationer på att någon ytterligare person i hovrätten skulle vara smittad. Vissa förhandlingar kommer att ställas in de närmaste dagarna med anledning av att hovrätten har lägre bemanning än normalt. I övrigt pågår verksamheten som vanligt och hovrätten följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.