Gävle tingsrätts logotyp
 

Huvudförhandling i mål mot sex personer avseende grovt vapenbrott och försök till mord m.m.startar den 18 mars

Mål: B 2507-20
Åklagaren har väckt åtal mot sex personer avseende grovt vapenbrott, försök till mord med mera. Huvudförhandling kommer att hållas i Attunda tingsrätt under 20 dagar med start den 18 mars 2021. En av dagarna är reservdag. En detaljerad huvudförhandlingsplan kommer att upprättas snarast möjligt. Planen är preliminär och kan komma att ändras med kort varsel.

Förhandlingen kommer att hållas i Attunda tingsrätts säkerhetssal. Säkerhetskontroll kommer att ske samtliga dagar för huvudförhandling. Det finns på grund rådande Coronarestriktioner ett begränsat antal åhörarplatser i rättssalen. Dessa åhörarplatser är i första hand avsedda för media. Presslegitimation krävs.

Beställning av handlingar m.m.

För beställning av åtal, huvudförhandlingsplan, förundersökningsprotokoll m.m. hänvisas till Gävle tingsrätt, andreas.ehnebom@dom.se eller mikael.forsberg@dom.se Ange målnummer B 2507–20 i ämnesraden. En kopia av förundersökningen kan fås på USB-sticka till en kostnad av 150 kr.

Rätten kommer att bestå av rådmännen Bengt-Olov Horn, ordförande, och Niclas Eltenius samt tre nämndemän.

Ordningsregler

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten i eller in i rättssalen. Journalist som önskar direktrapportera från rättssalen för nyhetsförmedling ska anmäla detta till rättens ordförande, lämpligen per epost till bengt-olov.horn@dom.se. Beslut kommer därefter att meddelas. Om önskemålet om direktrapportering bifalls får journalisten - under förutsättning att förhandlingen inte störs - använda den elektroniska utrustning som krävs för rapporteringen (exempelvis mobiltelefon, surfplatta eller dator). Detta gäller även annan utrustning för ljudupptagning. Utrustningen får inte användas för bildupptagning/fotografering.

För övriga besökare gäller att all elektronisk utrustning som kan störa ordningen eller användas för att ta upp bild (exempelvis mobiltelefoner, surfplattor, datorer, smarta klockor och kameror) som medförs in i rättssalen ska vara avstängd och undanstoppad. Det är inte tillåtet att ta in skrymmande föremål i salarna.

Mat och dryck får inte tas in i rättssalen.

Vid paus och lunch ska alla tillhörigheter tas med ut från rättssalen. Kvarlämnade kläder, väskor, kameror etc. kommer att tas om hand och förvaras i tingsrättens reception.

Ordföranden kan komma att meddela ytterligare ordningsregler vid förhandlingen.