Malmö tingsrätt
 

En man i 60-årsåldern döms för ett mycket stort antal våldtäkter mot barn och grova sexuella övergrepp mot barn till fängelse i åtta år

Mål: B 6250-20

Tingsrätten har idag dömt en man i 60-årsåldern för att han över internet begått ett mycket stort antal våldtäkter mot barn och grova sexuella övergrepp mot barn samt ett flertal grova barnpornografibrott. Påföljden har bestämts till åtta års fängelse, vilket är det strängaste straff som kan dömas ut för den samlade brottsligheten.

Barnen som blivit utsatta för övergreppen har befunnit sig på Filippinerna medan mannen befunnit sig i sin lägenhet i Malmö och dokumenterat sina övergrepp på film. Mannen har bl.a. utsatt en flicka, som tingsrätten bedömt vara yngre än fem år, för flera våldtäkter och grova sexuella övergrepp under nästan två års tid. Endast två flickor av de 14 flickor som utsatts för mannens övergrepp har kunnat identifieras.

Mannen ska betala skadestånd till de två identifierade flickorna, som var elva och tolv år när övergreppen skedde, med 200 000 kr respektive 250 000 kr.