logotyp

Person döms till fängelse för sexualbrott på snapchat

Mål: B 361-21
Tingsrätten har dömt en person för ett 50-tal sexualbrott som skett genom kontakter på snapchat och iMessage. Brotten har skett mot 31 flickor som varit 11-15 år gamla. Personen döms också för ett fall av våldtäkt mot barn mot en 12-årig flicka. Personen döms till fängelse i fem år.

En person har fått kontakt med ett flertal flickor på snapchat och inlett konversationer med dem. Tingsrätten har dömt personen för flera sexualbrott som skett genom konversationerna på snapchat, bl.a. försök till sexuellt utnyttjande av barn genom köp av sexuell handling samt sexuellt ofredande.

Personen döms också för ett fall av våldtäkt mot barn.

Påföljden bestäms till fängelse i fem år.

Personen ska också betala skadestånd till samtliga målsäganden.

Dom: 2022-01-20 klockan 11:00

Ordförande: Lars Vestergren