Falu tingsrätt

Tingsrätten är den första domstolen du kommer i kontakt med i ett brottmål. Tingsrätten avgör också tvistemål mellan enskilda individer, exempelvis familjemål. Tingsrätten hanterar även olika typer av ärenden, till exempel adoptioner, konkurser och bodelningar. PÅ GRUND AV COVID-19 : Se "Information med anledning av Coronavirus". Särskild information gäller för dig som är kallad. Från och med den 3 maj 2021 har tingsrätten telefontid mellan kl. 8.00 – 14.00. Tingsrättens växel har fortfarande ordinarie öppettid kl. 8.00-16.00. Kontakta oss i första hand via e-post.

Telefon, växel
023-482 00
Besöksadress
Kullen 4, 791 31 Falun
Postadress
Box 102, 791 23 Falun
Leveransadress
Kullen 4, 791 31 Falun
Sociala medier
Mer kontaktinformation

Information med anledning av Coronavirus

Om du har symptom på luftvägsinfektion, även lindriga symptom, ska du inte besöka Falu tingsrätt. Särskild information gäller för dig som är kallad till förhandling.

Coronavirus, covid-19
Person skriver på bärbar dator.

Signera, betala och skicka in

Ska du skicka in en handling till tingsrätten? Använd gärna e-tjänsten där du digitalt signerar och skickar in till oss, till exempel ansökningar eller handlingar i ett pågående mål.

Film om vårdnadstvist i domstol

Vad händer om ni inte kan komma överens om ert barns vårdnad, boende och umgänge? I en vårdnadstvist försöker domstolen hjälpa er att komma överens, men om det inte går fattas ett beslut som blir så bra som möjligt för barnet. I filmen beskriver en domare i tingsrätt hur det går till.

Leksaker på en hylla. Foto.
Ung man vittnar i domstol

Att vittna - du kan göra skillnad

Varför är det viktigt att vittna i domstol? Under en rättegång är många gånger vittnet den enda person som har sett och hört någonting på en brottsplats. Det kan vara helt avgörande för att domstolen ska kunna göra en rättvis bedömning. Se filmen om hur det går till att vittna.