Uppsala tingsrätt
 

Ingen ersättning till spelare som gjort stora förluster på onlinespel

Mål: T 9451-20

En person spelade under en period av några år på onlinespel och förlorade då närmare 4,7 miljoner kronor. Spelaren krävde spelbolagen på ersättning för förlusterna, bl.a. med påståenden om att avtalen om spel var ogiltiga och att bolagen i strid mot lag utnyttjat hans spelberoende.

Enligt tingsrättens bedömning har spelaren, som var s.k. VIP-kund hos bolagen, spelat på ett sätt som indikerade att han hade spelproblem. Det har dock inte ansetts tillräckligt för att förklara avtalen om spel ogiltiga. Med hänsyn till det och att tingsrätten bedömt att något skadeståndsgrundande handlande inte förekommit från bolagens sida vid erbjudanden om spel eller marknadsföringen gentemot spelaren har dennes begäran om ersättning ogillats.