Uppsala tingsrätt
 

Huvudförhandling i mål om mord på taxichaufför inleds 3 oktober

Mål: B 2770-23
Uppsala tingsrätt kommer tisdag den 3 oktober 2023 inleda huvudförhandling i mål B 2770-23, där flera ungdomar är åtalade för ett mord på en taxichaufför. Förhandlingen hålls i Attunda tingsrätts lokaler, med omkring 20 förhandlingsdagar. Sista förhandlingsdag är planerad tisdag den 28 november 2023.

Eftersom flera tilltalade är ungdomar, kommer tingsrätten att vid förhandlingens inledning ta ställning till ett yrkande om att förhandlingen med stöd av lagen om unga lagöverträdare ska hållas inom stängda dörrar. Det kan alltså bli så att media och allmänhet därefter inte kommer ha tillträde till förhandlingen.

 

Mobiltelefoner ska vara avstängda och undanstoppade. Media tillåts dock att använda mobiltelefoner och annan teknisk utrustning för skriftliga kontakter och för ljudupptagning. Fotoförbud gäller inne i salen och från väntrum in i salen.

 

Tingsrätten avser att hålla en pressträff i samband med meddelandet av dom. Tidpunkt för pressträff meddelas senare, men kan beräknas ske ungefär en vecka efter huvudförhandlingens avslutande.

 

Rättens ordförande är lagmannen Lars Holmgård.

 

Praktiska frågor kan ställas till domstolshandläggaren Frida Eriksson.