Södertörns tingsrätts logotyp
 

Dom i mål om mord på en 15-åring i Skogås meddelas den 16 november

Mål: B 1451-23
Södertörns tingsrätt har hållit huvudförhandling i målet mot tio personer gällande bland annat mord, stämpling till mord, medhjälp till mord, förberedelse till mord, underlåtenheten att avslöja mord, grovt vapenbrott och grovt skyddande av brottsling, i samband med att en 15-årig pojke sköts till döds den 28 januari i år på en restaurang i Skogås. Huvudförhandlingen såvitt avser mordet i Skogås påbörjades den 25 september 2023 och avslutades den 18 oktober 2023 och dom kommer att meddelas torsdagen den 16 november 2023 kl. 11.00, genom att hållas tillgänglig på tingsrättens kansli.

Rättens ordförande rådmannen Kian Amraée och meddomaren rådmannen Helen Ziobro kommer att vara tillgängliga för frågor den 16 november kl. 11.00-14.00. För det fall det finns önskemål om att intervjua domarna ska ni snarast kontakta tingsrätten för att boka tid. Sådan förfrågan kan mailas till sodertorns.tingsratt.avdelning3@dom.se. Till samma e-postadress kan ni också skicka en beställning av den aktuella domen. De som redan har gjort en beställning av domen behöver inte göra en ny beställning.

En 16 åring är åtalad för ytterligare brottslighet och ytterligare personer är åtalade för allvarlig brottslighet varför huvudförhandlingen pågår vid tingsrätten och sista dag för huvudförhandling enligt tidsplanen är den 11 december 2023.