Södertörns tingsrätts logotyp
 

Huvudförhandling i mål om uppmärksammad skjutning i Farsta Centrum den 10 juni 2023

Mål: B 8993-23
Huvudförhandlingen inleds den 17 april 2024 kl 13.00 och kommer att hållas i Attunda tingsrätts lokaler.

Målet avser bland annat åtal för mord och försök till mord i Farsta Centrum den 10 juni 2023 och omfattar fyra tilltalade och drygt 30 målsägande. Huvudförhandlingen kommer att hållas mellan den 17 april och 22 maj enligt vad som framgår av huvudförhandlingsplanen. Dagar och tider kan komma att förändras under förhandlingens gång.

Platser till media och allmänhet

Antalet åhörarplatser i förhandlingssalen i Attunda tingsrätt är begränsat. Företräde kommer att ges till anhöriga till parter och representanter för media. Journalister ombeds föranmäla sig enligt nedan.

Förhandlingen kommer från den 8 maj 2024 endast att vara möjlig att följa från Attunda tingsrätt. Det kommer inte längre att vara möjligt att följa förhandlingen från sidosal på Södertörns tingsrätt.

Alla åhörare ombeds vara på plats i god tid innan förhandlingen startar kl. 09.30.

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten i eller in i rättssalen eller sidosalen under förhandlingen. Enligt beslut från tingsrätten får åhörare som ägnar sig åt rapportering för nyhetsförmedling använda den elektroniska utrustning som krävs för denna rapportering (exempelvis mobiltelefoner, surfplattor och datorer). Detta inkluderar även annan utrustning för ljudupptagning.

För övriga besökare gäller att all elektronisk utrustning som kan störa ordningen eller användas för att ta upp bild (exempelvis mobiltelefoner, surfplattor, datorer och kameror) som medförs in i salen ska vara avstängd och undanstoppad.

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten för någon. Ordföranden kan komma att meddela ytterligare ordningsregler.

Säkerhetskontroll

Säkerhetskontroll kommer att genomföras vid domstolens entré. När många besökare kommer samtidigt till domstolen kan viss köbildning skapas vid säkerhetskontrollen. Det är därför viktigt att komma i god tid. Journalister är inte undantagna från säkerhetskontrollen.