Information inför huvudförhandlingen i mål kopplat till händelse då 12-årig flicka sköts till döds

Mål: B 20229-21
Den 12 september 2022 kl. 09.30 inleds huvudförhandlingen i målet mot nio män gällande bland annat försök till mord, medhjälp till försök till mord och förberedelse till mord under perioden den 2 augusti till den 23 november 2020.

Huvudförhandlingen kommer att hållas i säkerhetssalen på Attunda tingsrätt, Tingsvägen 13 i Sollentuna. Huvudförhandlingen i den här delen av målet planeras pågå i tolv dagar. Information om vad som kommer att ske respektive förhandlingsdag finns i denna huvudförhandlinsplan.

Platser till media och allmänhet

Det finns ett begränsat antal åhörarplatser i förhandlingssalen och dessa är endast avsedda för journalister. Vid ankomst till tingsrätten ska presslegitimation uppvisas.

För allmänheten finns ett antal platser i en sidosal med ljud- och bildöverföring från huvudsalen.

Alla åhörare ombeds vara på plats i god tid innan förhandlingen startar kl. 09.30.

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten i eller in i rättssalen eller sidosalen under förhandlingen. Enligt beslut från tingsrätten får åhörare som ägnar sig åt rapportering för nyhetsförmedling använda den elektroniska utrustning som krävs för denna rapportering (exempelvis mobiltelefoner, surfplattor och datorer). Detta inkluderar även annan utrustning för ljudupptagning.

För övriga besökare gäller att all elektronisk utrustning som kan störa ordningen eller användas för att ta upp bild (exempelvis mobiltelefoner, surfplattor, datorer och kameror) som medförs in i salen ska vara avstängd och undanstoppad.

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten för någon.

Ordföranden kan komma att meddela ytterligare ordningsregler.

Beställa material

För att beställa material, kontakta tingsrätten här:

Ange tydligt vilket material som önskas.