Vägbeskrivning, parkering, tillgänglighet och kafé

Trappan vid huvudentrén, Scheelegatan 7, Stockholm

Besöksadress

Stockholms tingsrätt (rådhuset, Scheelegatan 7) finns på Kungsholmen i Stockholm. Hit kan man åka med tunnelbanans blå linje (station Rådhuset), eller med busslinjerna 1, 3, 50, 54 och 61.

Parkering

Det finns två parkeringshus i närheten av Rådhuset. Det ena är beläget på Kungsholmsgatan 33 (Rådhusgaraget) och det andra på Pipersgatan 23 (Pipersgaraget).
Besökare med funktionsnedsättning har även möjlighet att parkera sitt fordon på någon av adresserna: Scheelegatan 12, Bergsgatan 19 eller Kungsholmsgatan 26.

Hiss vid stora entrén Scheelegatan 7

På höger sida av trappan till stora entrén på Scheelegatan 7 finns en integrerad hiss för besökare med funktionsnedsättning. Behöver du assistans för att komma in i Rådhuset är du välkommen att kontakta tingsrätten med hjälp av porttelefonen som är placerad vid trappan till höger. Det går också bra att ringa receptionen på telefon 08-561 651 66.

Allmänhetens hissar i tingsrättens lokaler

På entréplanet till vänster om säkerhetskontrollen finns ett hiss för allmänheten. Hissen går till: Bottenvåningen (kapprum och allmänhetens toaletter), i (innergården), kafé, reception och förhandlingssalarna 1–4) samt plan 1 och 2 (förhandlingssalar).

Det finns även två hissar som går från plan 1 till förhandlingssalarna på plan 0,5 och 1,5. (Hissarna finns i vardera ände av huset).

Toaletter och kapprum

Dessa funktioner finns på bottenvåningen, dit du tar dig med hissen från entréplanet. Det finns även toaletter i närheten av förhandlingssalarna 31 och 32 på våning 1,5.

Kafé i Rådhuset

I Rådhuset, på entréplanets södra innergård till vänster om receptionen finns kaféet Glasade Gården.

Kaféet serverar frukost, lättare luncher samt olika bakverk och mellanmål.

Öppettider: måndag - fredag klockan 08.30-15.30, fredag 08.30 - 15.00.

Övrigt

Ta gärna del av skyltningen i våra lokaler och du är alltid välkommen att fråga tingsrättens personal om du behöver hjälp med att hitta!

Uppdaterad
2022-02-24