Ta emot Säker e-post

Domstolar och nämnder kan skicka handlingar med tjänsten ”Säker e-post”. Det är ett säkert sätt att skicka och ta emot meddelanden och bilagor digitalt.

Har du fått mejl från en domstol eller nämnd om "Säker e-post"? Då behöver du klicka på länken och ta emot meddelandet i tjänsten så snart som möjligt.

Ta emot ett meddelande

I mejlet från domstolen finns en länk till ditt meddelande i tjänsten Säker e-post. När du klickar på länken öppnas meddelandet.

I vissa fall öppnas inte meddelandet direkt, utan du behöver skriva in en kod. Koden får du automatiskt med sms till din mobiltelefon när du klickar på länken i mejlet.

Spara, svara och logga ut

Meddelandet finns kvar i tjänsten i maximalt 30 dagar. Men du kan välja att spara meddelandet och bifogade filer på din egen enhet.

Du har möjlighet att svara på meddelandet i tjänsten. Om du behöver skicka ditt svar till domstolen på annat sätt än via Säker e-post finns information om det i meddelandet eller i de bilagor du fått. 

När du är klar bör du logga ut från tjänsten, inte bara stänga webbläsaren. Rensa gärna webbhistoriken om du använder en dator som andra har tillgång till.

Öppna ett meddelande igen

Välj att logga ut från tjänsten när du är klar. Då kommer du åt ditt meddelande igen via länken du fick i domstolens mejl.

Tjänsten har nytt utseende

Om du brukar ta emot meddelanden via Säker e-post kommer du märka att tjänstens utseende och informationstexter har förbättrats. Funktionerna är dock de samma som tidigare.

Har du frågor?

Kontakta domstol eller nämnd

Om något inte fungerar eller om du har frågor kan du ta kontakt med aktuell domstol eller nämnd. Sök upp domstolen i listan, eller skriv in ditt postnummer för att hitta rätt.

Så behandlar vi personuppgifter

Myndigheten som skickat meddelandet är personuppgiftsansvarig

Den domstol eller nämnd som har skickat meddelandet till dig är personuppgiftsansvarig i tjänsten. Personuppgifter behandlas för att kommunikationen via tjänsten ska fungera på ett säkert sätt och för att verifiera avsändare och mottagare. Den information som samlas in sparas i max 90 dagar. Sparad information kan vara e-postadresser, ip-adresser och mobilnummer.

Följ länken nedan om du vill läsa mer om hur myndigheterna inom Sveriges Domstolar behandlar personuppgifter.

Uppdaterad
2024-04-03