Teknik i domstol

Trådlöst nätverk

Externa aktörer som besöker Förvaltningsrätten i Falun har tillgång till domstolens trådlösa nätverk (WiFi).

För åtkomst av det trådlösa nätverket behöver du ett lösenord som du hämtar ut i domstolens reception. För att få lösenord till det trådlösa nätverket behöver du visa din legitimation.

Observera att det trådlösa nätverket på domstolen inte är anpassat för så kallade strömmande media – du får alltså inte använda det trådlösa nätverket för denna typ av trafik.

Utrustning i förhandlingssalar

Förvaltningsrätten har tekniskt avancerad men lättanvänd presentationsutrustning i sina förhandlingssalar. Det är därför möjligt för parterna att visa eller spela upp material under en rättegång.

Vill man visa material från en egen bärbar dator ansluts denna enkelt till förvaltningsrättens utrustning, ta i sådana fall med kablar till datorn. Utöver detta finns också stationär utrustning med så kallad dokumentkamera för visning av fysiska dokument eller föremål. Bildmaterialet visas via projektorer på två större dukar som alla i tingssalen har möjlighet att se.

Förvaltningsrätten har ingen möjlighet att visa material ifrån USB-minnen eller andra flyttbara lagringsmedia.

I händelse av att ni önskar visa material ifrån exempelvis ett USB-minne eller om filformatet inte är kompatibelt med vår utrustning så krävs det att ni själva tar med en bärbar dator att spela upp materialet på.

Förvaltningsrätten använder under inga omständigheter rättens egen dator för uppspelning av material.

Uppdaterad
2019-03-18