Förvaltningsrätten i Härnösand

Förvaltningsrätten är första instans bland de allmänna förvaltningsdomstolarna. Till förvaltningsrätten överklagar du myndighetsbeslut som du inte är nöjd med. Det kan till exempel gälla ett beslut som Försäkringskassan, Skatteverket eller kommunens socialtjänst fattat.

Telefon, växel

0611-46 06 00

Besöksadress

Backgränd 9
871 32 Härnösand

Postadress

Box 314
871 27 Härnösand

Leveransadress

Backgränd 9
871 32 Härnösand

Öppettider och kontakt

Vill du arbeta med juridiska uppgifter inom många olika måltyper?

På Förvaltningsrätten i Härnösand finns det möjlighet att arbeta med kvalificerade juridiska uppgifter i många olika måltyper. Vi hanterar närmare 500 olika typer av mål som spänner över ett brett spektrum av olika rättsområden. Arbetsuppgifterna är varierande men utifrån bakgrund och erfarenhet finns det också möjlighet att specialisera sig. Arbetet är ansvarsfullt och viktigt då det påverkar enskilda personer och myndigheter. Efter dina juridikstudier har du möjlighet att genomföra din notarietjänstgöring hos oss. Det är inte ovanligt att notarier därefter stannar kvar och arbetar vidare hos oss. Det finns då möjlighet att arbeta som föredragande jurist eller ansöka om en fiskalstjänstgöring. Det som utmärker vår domstol, som är medelstor, är framför allt gemenskapen mellan kollegor och olika yrkeskategorier. På Förvaltningsrätten i Härnösand värnar vi också om att personalen ska ha en bra balans mellan arbete och fritid och uppmuntrar därför till olika friskvårdsaktiviteter och andra gemensamma aktiviteter. Tillsammans avgör vi! Välkommen att mejla din intresseanmälan till Anna Fohlin, chefsadministratör: anna.fohlin@dom.se.

En handläggare på myndighet använder en e-tjänst som visas på en datorskärm.

Ny e-tjänst för myndigheter

Arbetar du på en myndighet? Då kan du använda vår nya e-tjänst för att skicka handlingar till förvaltningsrätten. E-tjänsten gör det möjligt att lämna över stora filer säkert och effektivt.