Hitta till Förvaltningsrätten i Jönköping

Förvaltningsrätten i Jönköping har besöksadress Hamngatan 15, 553 16 Jönköping. Domstolen ligger vid brofästet på Munksjöns västra sida.

Parkering

Besöker du Förvaltningsrätten i Jönköping med bil finns det flera parkeringsplatser och parkeringshus i närheten av domtolen. Tänk på att vara ute i god tid så att du hinner hitta en parkeringsplats och ta dig till domtolen. Kostnad för parkering kan betalas med kort eller med en app enligt gällande taxa.

Observera, parkeringsplatserna utmed Hamngatan (utmed domstolen) kommer under de närmaste åren inte vara tillgängliga på grund av byggnation. Det finns två parkeringsplatser för rörelsehindrade vid entrén.

  • P-plats Per Brahegymnasiet (långtidsparkering) ca 200 m
  • P-plats Hamnplansgatan (korttidsparkering) ca 300 m
  • P-plats Västra torget (långtidsparkering) ca 700 m
  • P-hus Per Brahe ca 350 m
  • P-hus Atollen ca 450 m
  • P-hus Smedjan ca 700 m

Utöver detta finns parkeringsfickor längs gatorna på västra och östra centrum av Jönköping

Åka kollektivt till Förvaltningsrätten i Jönköping

Närmaste busshållsplatserna för att ta sig till förvaltningsrätten är hållplats Högskolan som trafikeras av Jönköpings länstrafik (JLT) samt hållplats Rådhusparken.

Du kan söka efter avgångar på JLT:s webbplats, www.jlt.se.

Åker du tåg och ankommer till Jönköpings central, alternativt buss som ankommer till Jönköpings Resecentrum, kommer du smidigast till tingsrätten genom en 10 minuters promenad genom Rådhusparken och sedan längs Munksjön förbi Länsstyrelsen bort till brofästet vid Munksjön.

Tillgänglighet

Förvaltningsrättens huvudentré ligger i markplan och det finns hiss till förhandlingssalarna på plan 2 och 3. Handikapptoalett finns på alla våningsplan. Det finns två rutor för handikapparkering utanför huvudentrén.

Uppdaterad
2022-02-14