Praktisk information

Här har vi samlat information som hjälper dig att hitta rätt när du kommer till domstolen för att vara med på en förhandling eller när du på annat sätt besöker eller kontaktar oss.

Ingången till domstolen ligger på Brigadgatan 3, på Garnisonen i Linköping. Direkt till höger när du kommit in genom entrén finns tavlor med information om aktuella förhandlingar. Där finns också skyltar som hjälper dig att hitta rätt. Du kan också fråga i receptionen.

När du ska till en förhandling

Lämna gärna ytterkläder vid de låsbara värdeskåpen på entréplan.

I din kallelse står det i vilken sal som förhandlingen ska ske. Kontrollera alltid på tavlan innanför huvudentrén att den sal som angivits i kallelsen fortfarande stämmer. Skyltar hjälper dig att hitta till salen. Du kan också fråga i receptionen.

Alla förhandlingar börjar med att de inblandade parterna kallas till förhandlingssalen genom att parternas namn och salen ropas upp i högtalaren. När du hör påropet är du välkommen in i förhandlingssalen.

Inne i rättssalen finns möjlighet för parter och vittnen att koppla in en hörsnäcka i bordet för att bättre höra vad som sägs i salen. Säg till ordföranden om du inte hör bra i salen.

Förvaltningsrätten försöker planera förhandlingarna så att ingen behöver vänta i onödan. Tyvärr går det inte att helt undvika väntetider och förseningar förekommer då och då. Om en förhandling är försenad med mer än 5 minuter ska du informeras om förseningen och när förhandlingen förväntas börja.

Vill du se hur det kan se ut i en förhandlingssal eller veta mer om hur en förhandling går till, klicka på länken nedan.

Tillgänglighet

Domstolarna i Linköping har en lätttillgänglig huvudentré med automatiska dörröppnare. Hiss finns upp till andra våningen. På entréplanet finns handikapptoalett. Handikapparkering finns precis utanför entrén.

Fika och restaurang

Det finns några lunchrestauranger i närheten av domstolarna. I huset finns en kaffeautomat.

Uppdaterad
2019-08-30