Våra lokaler

Våra lokaler är centralt belägna på Kungsgatan 8 i Växjö, där vi är samlokaliserade med Växjö tingsrätt. Vi delar entré med bland andra Länsstyrelsen i Kronoberg. Domstolarnas reception och entréhall är placerade till vänster.

Reception

När du kommer in i våra lokaler möts du dels av en reception (till vänster) och en säkerhetskontroll (till höger). Om du bara ska lämna in något i receptionen eller har någon fråga behöver du således inte gå igenom säkerhetskontrollen.

Receptionen är bemannad under våra öppettider.

I anslutning till reception och säkerhetskontroll finns en rad informationsbroschyrer att tillgå.

Förhandlingssalar

I vår entréhall finns en informationstavla som visar dagens förhandlingar vid domstolarna i Växjö och där står det även vilken sal som förhandlingen hålls i. Utanför varje förhandlingssal finns dessutom en informationstavla med information kring förhandlingen i den specifika salen. Om en förhandling ställs in framgår även detta. 

Vi har åtta förhandlingssalar i varierande storlekar. Förvaltningsrättens förhandlingar hålls oftast i Sal 7. 

Samtalsrum

Samtalsrum kan bokas av ombud inför förhandling för samtal med klient. Bokning sker i receptionen, där lånetagg till rummen då lämnas ut.

Två av samtalsrummen har videokonferensutrustning och kan därmed användas vid medhörning eller via länk till förhandlingssalar vid vår domstol eller andra domstolar i landet.

Advokatrum

För advokater och biträden finns ett rum för en stunds avskildhet och möjlighet att hänga av sig sina ytterkläder.

Kontakta receptionen för kod.

Rökning

Rökning i våra lokaler är inte tillåten.

Rökning får inte heller ske direkt utanför huvudentrén, utan hänvisas till bänkarna till höger (när du kommer ut), där askkoppar också är placerade.

Faciliteter

I våra lokaler finns en dryckesautomat för kaffe, te och varm choklad, samt dricksvatten.

Det finns tre toaletter, varav en är anpassad för rullstolar. Där finns även ett skötbord.

Kamerabevakning

Domstolarnas lokaler kamerabevakas för din säkerhet.

Uppdaterad
2022-02-10