Västra Götalands friskaste företag 2019

Göteborgs tingsrätt har utsetts till Västra Götalands läns friskaste företag i en tävling som arrangeras av Feelgood.

Tävlingen har varit öppen för alla organisationer i Sverige och totalt har drygt 160 företag deltagit. Därefter har ett team på Feelgood, bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, genomfört djupare analyser av företagen och identifierat sju finalister, däribland Göteborgs tingsrätt i Västra Götalands län.

Är Du intresserade av att läsa vad vi skrivit får Du gärna höra av dig till Majken Roos, majken.roos@dom.se.

Göteborgs tingsrätt utsågs till Västra Götalands läns friskaste företag och går nu vidare som en av sju nominerade i landet till att vinna utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag 2019. Priset, som i år delas ut för tredje året i rad, går till det företag som lyckats bäst med att skapa en sund arbetsplats där medarbetarna mår bra och där jobbet är en bidragande faktor till hälsa och livskvalitet.

Syftet med priset är att lyfta upp de bästa exemplen av den ökande mängd organisationer som ser en hållbar och hälsosam arbetsmiljö med friska medarbetare som en central del av sin affärsstrategi.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, juryns ordförande är Göran Hägglund, styrelseordförande på Feelgood.

Göteborgs tingsrätt är länsvinnare i Västra Götaland och vidare som finalist till Sveriges Friskaste Företag med följande motivering:
”I en tuff bransch visar Göteborgs tingsrätt att det går att vända en negativ trend, bryta strukturer och sätta fokus på arbetsmiljö och hälsa. Genom att skapa ett modernt och närvarande ledarskap med små arbetsgrupper och satsa på kompetensutveckling inom ledarskap på alla chefsnivåer har Göteborgs tingsrätt ökat arbetsglädjen och engagemanget bland medarbetarna. Resultatet är en arbetsmiljö som präglas av laganda och delaktighet där sjuktalen har sjunkit med 3% på kort tid. Därför är Göteborgs tingsrätt Västra Götalands friskaste företag 2019 och en av sju finalister att bli Sveriges Friskaste Företag.”

– Det är med stolthet och glädje som vi tillsammans tar emot denna fina utmärkelse som jag tar som ett kvitto på vårt långsiktiga arbete. Det är våra fantastiska medarbetare som gjort det hela möjligt, säger Johan Kvart, lagman på Göteborgs tingsrätt.

Vinnaren presenteras i mars 2020 och kommer att utses av en jury som består av experter inom arbetsmiljö och hälsa.