Rättegång om påstådda bedrägerier och bidragsbrott för personliga assistenter inleds tisdagen den 27 april 2021

Mål: B 4178-21, B 16540-20
Åklagaren har idag väckt åtal mot 22 personer som påstås ha varit inblandade i omfattande bedrägerier och bidragsbrott riktade mot Försäkringskassan och Göteborgs stad. Rättegången inleds tisdagen den 27 april 2021 och beräknas vara avslutad den 15 juli 2021.
Om huvudförhandlingen

Huvudförhandlingen inleds tisdagen den 27 april 2021 och pågår i ca 40 dagar. En preliminär huvudförhandlingsplan med närmare information om vad som kommer att ske respektive förhandlingsdag finns tillgänglig vid tingsrätten, se nedan under beställa material.

Med hänsyn till pågående pandemi och antalet inblandade aktörer kommer antalet åhörarplatser att vara kraftigt begränsat. Dessa åhörarplatser är i första hand avsedda för anhöriga och media som föranmält sig och informerats i särskild ordning om att de fått plats.

Alla åhörare ombeds vara på plats i god tid innan förhandlingen påbörjas.

 

Beställa material

För att beställa material kontakta domstolshandläggare Rania Morad på avdelning1tgg@dom.se, Skriv ”Assistansmålet” i rubriken och ange tydligt vilket material som önskas.

Stämningsansökan och den preliminära huvudförhandlingsplanen kan skickas per e-post.

Eftersom förundersökningsprotokollen med bilagor är mycket omfattande får de beställas särskilt och kommer då att finnas tillgängliga i digital form lagrade på USB-minnen. En kostnad om 120 kr tas ut per USB-minne.

 

Ansvariga i målet är följande

Ansvarig handläggare:
Domstolshandläggare Rania Morad, avdelning 1

Ansvarig domare:
Rådmannen Eva Alsin (referent)

Ordförande:
Rådmannen Kavita Bäck Mirchandani

Protokollförare:
Beredningsjurist Sarah Karlsson