logotyp

Åtal väckt i det så kallade Guldhedsmålet

Mål: B 6955-18, B 8658-18
Idag väcktes åtal i målet där fem personer är misstänkta och häktade bl a för delaktighet i mord på Guldheden i Göteborg den 20 maj 2018. Åtal är idag också väckt i mål mot fem häktade personer för misstanke för bl a förberedelse till mord den 26 juni 2018 i Göteborg. Målen handläggs i en gemensam rättegång.

Huvudförhandlingen inleds i vecka 5 och beräknas pågå till mitten/slutet av april och hålls i en av tingsrättens säkerhetssalar. Möjligheten för allmänheten och massmedia att närvara vid förhandlingen är av praktiska skäl begränsad. Journalister som är intresserade av att närvara vid förhandlingen ombeds att i god tid föranmäla sig till tingsrätten för ackreditering.

Tingsrättens hemsida kommer regelbundet uppdateras med aktuell information om målet.

Frågor om målet kan ställas per e-post eller på telefon
031-701 10 98 med angivade av Guldhedsmålet.