logotyp

Åtal har väckts mot tre poliser för polisskjutningen av en ung man

Mål: B 10655-18
I augusti 2018 sköts en 20-årig man till döds av polis i Stockholms innerstad. Åklagare har idag väckt åtal mot tre poliser. En av poliserna har åtalats för vållande till annans död alternativt tjänstefel och de två andra för tjänstefel.

Tingsrätten kommer nu att påbörja planeringen av den kommande huvudförhandlingen och löpande lägga ut information om målets handläggning på hemsidan. Åklagare har bedömt att huvudförhandlingen kommer att ta ca 6-7 dagar.

Ansvarig domare i målet kommer att vara chefsrådmannen Erik Lindberg.

För beställningar av handlingar eller frågor om tingsrättens planering av målet hänvisas till stockholms.tingsratt.avdelning3@dom.se samt till domstolshandläggaren Julia Isacsson. 

För övriga frågor i tingsrättens mål hänvisas till chefsrådmannen Erik Lindberg.