logotyp

Pressmeddelande: Rättegången om polisskjutningen av en ung man i Stockholm är avslutad

Mål: B 10655-18

Rättegången påbörjades den 3 september 2019 och har pågått under sex huvudförhandlingsdagar. I målet har omfattande bevisning lagts fram och sammanlagt har 21 personer inklusive de tilltalade hörts. Idag har rättegången avslutats som planerat och inbokade reservdagar behöver därför inte tas i anspråk.

Dom i målet kommer att meddelas torsdagen den 3 oktober 2019 kl. 14.00.

Tingsrätten återkommer med information om presskontakter i samband med domens meddelande.

För kontakt se informationen till höger. 

Stockholms tingsrätt, avdelning 3, mål B 10655-18

Faktaruta

I augusti 2018 sköts en 20-årig man till döds av polis i Stockholms innerstad. Åklagare väckte i april åtal mot tre poliser. En av poliserna har åtalats för vållande till annans död alternativt tjänstefel och de två andra för tjänstefel.