logotyp

Dom i stort narkotikamål

Mål: B 1502-19
Kalmar tingsrätt har meddelat dom i det omfattande narkotikamålet där åtta män stod åtalade för narkotikabrott. Två av männen döms för grova narkotikabrott till långa fängelsestraff.

På skärtorsdagen gjorde polis ett tillslag mot en lägenhet i Karlskrona. I lägenheten fanns två män och en stor mängd narkotika.

Tingsrätten dömer de båda männen för grovt narkotikabrott till fem och ett halvt respektive sex års fängelse. Mannen som bodde i lägenheten döms för medhjälp till grovt narkotikabrott till ett och ett halvt års fängelse. Tingsrätten dömer ytterligare en man för medhjälp till narkotikabrott till villkorlig dom och böter. Tre män döms för narkotikabrott begångna i Kalmar till skyddstillsyn. Åtalet mot en person som enligt åklagaren har köpt narkotika ogillas.

- Även om flera personer har dömts har åtalet i flera delar ogillats, säger rådmannen Ulrika Kvarnsjö. Åklagaren har bland annat inte lyckats visa att tre personer i Kalmar har hanterat stora mängder kokain. Inte heller när det gäller den narkotika som fanns i lägenheten i Karlskrona har åklagaren lyckats styrka att männen som greps är ansvariga för all narkotika som fanns i lägenheten.