Huvudförhandling i mål om bl.a. mord och försök till mord i Ronna, Södertälje 1 oktober 2022

Mål: B 2949-22
Åklagaren har väckt åtal mot 13 personer för bl.a. mord, försök till mord, grovt vapenbrott, grovt skyddande av brottsling och underlåtenhet att avslöja mord. Åtalet avser en händelse den 1 oktober 2022 då en man i fyrtioårsåldern sköts till döds på Enhörnaleden i Ronna, Södertälje.

Åklagaren bedömer att brotten var ett led i en konflikt mellan två kriminella grupperingar i Södertälje och att motivet förmodligen var hämnd för en dödsskjutning som ägde rum dagen före. Enligt åklagaren tyder dock allt på att skytten tagit fel på person och i stället skjutit ihjäl en helt oskyldig man i fyrtioårsåldern.

 

Huvudförhandling inleds den 8 november kl. 09.30 och kommer att hållas i Attunda tingsrätt. Förhandlingen är planerad att pågå under 15 dagar, se bifogad huvudförhandlingsplan.

 

Bild- och ljudupptagning

 

Bildupptagning/fotografering är inte tillåten i eller in i rättssalen under förhandlingen. Enligt beslut från tingsrätten får åhörare som ägnar sig åt rapportering för nyhetsförmedling använda den elektroniska utrustning som krävs för denna rapportering (exempelvis mobiltelefoner, surfplattor och datorer). Detta inkluderar även annan utrustning för ljudupptagning.

För övriga besökare gäller att all elektronisk utrustning som kan störa ordningen eller användas för att ta upp bild (exempelvis mobiltelefoner, surfplattor, datorer och kameror) i salen ska vara avstängd och undanstoppad.

Ordföranden kan komma att meddela ytterligare ordningsregler.