Rättegången i målet om ett synnerligen stort vapenbeslag i ett villagarage i Södertälje inleds den 11 december 2023

Mål: B 1338-23
Åklagaren har väckt åtal i ett mål om synnerligen grovt vapenbrott och synnerligen grovt narkotikabrott samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott m.m. Enligt åklagaren rör åtalet brottslighet med kopplingar till ledaren för Foxtrot-nätverket.

I målet står totalt tre personer åtalade. Två personer är åtalade för att bland annat ha förvarat och innehaft 38 skjutvapen med tillhörande ammunition och en stor mängd narkotika av olika slag i ett villagarage i Södertälje. En tredje person är åtalad för bland annat grovt brott mot brandfarliga och explosiva varor, och för att ha transporterat en stor mängd narkotika. Åklagaren har begärt att en av de tilltalade ska utvisas.

Huvudförhandlingen påbörjas den 11 december 2023 och kommer att hållas i säkerhetssal 1, Bergsgatan 50, Stockholms tingsrätt. Förhandlingen är planerad att pågå under tre dagar och avslutas den 14 december 2023. Information om vad som kommer att ske respektive förhandlingsdag finns i bifogad huvudförhandlingsplan, med reservation för eventuella ändringar.